Doktorlarımız

Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?

Boyun ağrısı neden olmaktadır? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?, doktor sitemizde, Boyun ağrısı neden olmaktadır? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer? başlığı altında sağlığımız için Boyun ağrısı neden olmaktadır? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer? ile alakalı geniş bir şekilde bilgiler aktaracağız..

Boyun ağrısı neden olmaktadır? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?

Toplumda çok fazla yaşanan hastalıkların başında gelen boyun ağrısı, bazı hastalıkların veya durumların tetiklemesi sonucu görülmektedir. Yaşam değerini olumsuz etkiler. Dikkate alınmadığında ciddi hastalıklara da davetiye çıkartır. Koronavirüs sebebiyle evden çalışma ortamına geçildiği bugünlerde artmaya başladı. Peki Boyun ağrısı neden olmaktadır? Boyun ağrısı tipleri nelerdir? Boyun ağrısı nasıl geçer?

Kafa ve gövdenin birleşmesini sağlayan sağa sola dönme özelliği olan bir mekanizmadır. Boyun bölümünde temel sinirler ve büyük damarlar bulunur. Bu damarlar kalp ve beyin arası kan akışını sağlar. Bunlardan bir diğeride şah damardır. Aynı zamanda boyun çenenin hareket etmesi için alt kısmı destekler. Kaslar sebebiyle basit bir şekilde hareket edebilir. Bazı etkenlerden dolayı boyunda ağrılar yaşanır. Bunlardan en yaygını boynun arka bölümünde bulunan ve omur iliğin disklerini taşıyan kısımdır. Disklerin hasar alması sonucu boyun fıtığı veya düzleşmesi gibi tehlikeli hastalıklara zemin hazırlar. Boyun ağrısına bir çok durum neden olabilir. Yanlış uyku pozisyonu, ani değişen tansiyon, bilinçsiz vücut hareketleri, uzun süreli yanlış oturma şekli ve kas gerilimi gibi etkenler boyun ağrısına ortam hazırlar. Boyun bölgesinde oluşan sert ve keskin ağrılar vücudun kas sistemini olumsuz etkiler. Aynı zamanda sersemlik, baş ağrıları ve yeme zorluklarını da bununla birlikte getirir. Genelde masa başı çalışanlar da görülen boyun ağrısı hastalıklardan ötürü de görülmektedir. Erken müdahale edilmediğinde ciddi sorunlara neden olmaktadır. 

BOYUN AĞRISI NEDEN OLUR

BOYUN AĞRISI NEDENLERİ NELERDİR?

– Vücudun her yerinde olduğu gibi buradaki kaslarda da gerilme yaşanır. Bu duruma uzanarak kitap okuma veya uyku sırasında dişleri sıkma neden olmaktadır. 

– Yaş ilerledikçe kemiklerde ve eklemlerde yaşanan aşınmalar boyun ağrısına zemin hazırlar.

– Omurgadaki sıkışmadan kaynaklı sinirlerin daralması da şiddetli ağrılara zemin hazırlar. Bu durumda acilen bir doktora başvurulması gerekir. Aksi taktirde kötü sağlık poblemlerina yol açar.

– Çevresel etkenlerden dolayı alınan darbe veya uzun süreli yanlış oturma şeklide boyun ağrısına neden olmaktadır.

– Bazı romatoid ve menenjit gibi hastalıkların belirtileri içinde da boyun ağrısı yer alır.

BOYUN AĞRISI TİPLERİ NELERDİR

BOYUN AĞRISI TİPLERİ NELERDİR?

Ağrı 3 durumda ele alınır. Uzmanlar tedavi de genelde bu süreçleri dikkate alır. Boyun ağrısı kendiliğinden geçmediğinde bir uzmana başvurulmalı. 4 haftada uzun süren boyun ağrısına Akut denilir. 12 sürene Subakut ve 3 aydan daha fazla devam edeneKronik boyun ağrısı olarak adlandırılır. 

BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR

BOYUN AĞRISI NASIL GEÇER?

 Zeytin, nane, lavanta, fesleğen ve servi yağlarından hazırlanan karışım boyna masaj yaparak sürülür. Ardından masaj yapılan bölgeye, ütü ile ısıtılan temiz bir havlu koyulmalıdır.

Uzakdoğu’da çok fazla kullanılan akupunktur da boyun ağrısına iyi gelen doğal metotlarden biridir. Vücudun belli sinir noktalarına batırılan akupunktur iğnelerinin kan ve lenf dolaşımını iyileştirme özelliği mevcuttur. 

Boyun bölgesinde ağrıyan noktayı tespit ettikten sonra buz şoku uygulanması bir diğer etkili metottur. Buz küplerinin, temiz bir havluya sarılarak ağrıyan bölgede 5 dakika bekletilmesi yeterli olacaktır.

Sülfat ve magnezyum yönünden zengin olan epsom tuzu boyun ağrılarına iyi gelen diğer bir doğal metottur. 2 bardak epsom tuzunu bir kase ılık suyun içinde beklemede bırakın. Ardından ağrıyan boyun kısmına masaj yaparak uygulayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Gaziantep Oto Kiralama Gaziantep Havalimanı Transfer PDF kitap indir